Väinu Rozental • 8. detsember 2011 kell 13:52

Urmas Sõõrumaa: üks inimene nõukogus soolot ei tee

Riigiettevõtte nõukogu on kollektiivne organ ja seal ühe või ka paari nõukogu liikme suur soov ei tähenda iseenesest midagi, ütles ettevõtja Urmas Sõõrumaa.

Tema sõnul ei saa üksikisikust nõukogu liikme roll olla suur. „Nii võimsaid nõukogu liikmeid ei ole, kes suudaksid oma isikliku tahte niisama lihtsalt sellest kadalipust läbi suruda,“ lausus ta, lisades, et suurte riigiettevõtete nõukogudes on üldjuhul kaheksa inimest.

„Üks asi on kollektiivsus ja teine asi on see, et nad (riigiettevõtete nõukogu liikmed – toim.) on nimetatud valitsevate parteide poolt ja seal toimub ju ka üksteise jälgimine. Selles mõttes, et ega seal ka niiöelda sikku teha ei saa.“

Sõõrumaa möönis, et elus aga ka nii, et kui keegi kedagi valib, siis keegi meeldib kellelegi millegipärast natuke rohkem kui teine. „Meeldivust ei saa olematuks teha, see käib asja juurde,“ lisas Sõõrumaa.

Äripäev küsis täna mitmelt endiselt majandusministrilt ja mitmelt riigiettevõtte nõukogu praeguselt liikmelt, kuidas tagada, et riigifirma nõukogudes olevad poliitikud ei keeraks oma suhteid rahaks. Küsimuse esitamise ajendiks on Eesti Ekspressi tänane artikkel, mis kirjutas, kuidas IRLi poliitikud Nikolai Stelmach ja Indrek Raudne võtsid kopsaka vaheltkasu Tallinna Sadama vara soodsa väljamüügi eest ajal, mil Raudne oli Tallinna Sadama nõukogu liige.

Hetkel kuum