Erik Prozes • 26. mai 2012 kell 7:23

VIDEO: Michal ilmselt valetas

Psühholoogid Atali Stahlman ja Avo-Rein Tereping leiavad Kristen Michali kehakeelest rohkesti vihjeid võimalikule valetamisele.

Teisipäeva hommikul tegi reformierakondlane Silver Meikar avalduse, mis tõstis ühiskonna reaktsioonid keemistemperatuurini. Kristen Michal ja Kalev Lillo vastasid samal päeval eitamise ja vasturünnakuga. Silver Meikari ainsaks kommentaariks jäi: „Rääkisin ainult tõtt.“ Kes siis ikkagi valetab? Palusime appi kehakeelt tõlgendada oskavad eksperdid.

Tallinna Ülikooli Psühholoogia Instituudi dotsent Avo-Rein Tereping rõhutab, et ta võib video põhjal viidata ärevustunnustele, kuid teadlased pole veel leiutanud täiuslikku metoodikat, mis võimaldaks valetamist eksimatult ära tunda. Kaks aastat Murru vanglas psühholoogina töötanud Atali Stahlman on hinnangutes konkreetsem: “Kriminaalne mõtlemine on üle kantav ka poliitikutele,” ütleb ta.

Vaata videost, kuidas eksperdid Kristen Michali ja Kalev Lillo kehakeelt analüüsivad.

 

Hetkel kuum