Rainer Saad • 6. juuli 2012 kell 9:26

Kreeka tunnistas  libastumisi 

Kreeka tunnistas, et on libastunud mõnede kärbete ja reformide elluviimises, mis on nõutavad rahvusvaheliste laenuandjate poolt.

Rahandusminister Yannis Stournaras möönis eile peale troika (Euroopa Liit, Euroopa Keskpank ja Rahvusvaheline Valuutafond) ametnikega kohtumist, et valitsus üritab lõigata kasu majanduskasvu soodustavatest meetmetest ning tahab pehmendada praeguseid abipaketi tingimusi, mis on Kreeka viinud sügavamale langusse.

„Majandus on läbinud kaks rasket valimist ning abiprogrammi tingimused on teatud mõttes rajalt maas,” ütles Stournaras.

Troika jälgib Kreekas 130 miljardi euro suuruse abipaketi raames riigi arengut maksude ning reformide osas.

Kuna Kreeka majandus on juba viiendat aastat languses ning iga neljas kreeklane tööta, siis valitsuse sõnul on kärpekavad muutunud väljakannatamatuks. Ilma järgmise, 31,5 miljardi euro suuruse osamakseta on Kreekal oht muutuda maksejõuetuks mõne nädala jooksul.

Peaminister Antonis Samaras on käinud välja idee, et külmutada avaliku sektori töötajate koondamised ning tõsta vaestele ja töötutele antavat abi. Vastutasuks pakub ta riigi erastamisprotsesside kiirendamist.

Hetkel kuum