Rainer Saad • 21. detsember 2012 kell 6:16

USA börsid lõpetasid rohelises

USA aktsiaturud lõpetasid eile kõrgemal, kuna Esindajatekoja spiiker John Boehner ütles, et jätkab fiskaalkuristikule lahenduse välja töötamist.

Dow Jones: 13312   +60  +0,45%Nasdaq: 3050  +6   +0,19%S&P500: 1444   +8   +0,57%

„Ma usun, et kui kompromissini jõutakse, aga see on läbimõtlematu, siis ei valmista see turgudele positiivset meeleolu,” ütles Stifel Nicolausi turustrateeg Elliot Spar CNBC vahendusel.

Vabariiklased ootavad, et parlamendikoda võtab vastu spiiker Boehneri väljapakutud „plaan b”, kuna lootus üldisemaks kokkuleppeks enne jõule on kadunud.

Boehneri „plaan b” näeb ette Bushi-ajastu maksukärbete pikendamist neile, kes teenivad kuni 1 miljon dollarit. Obama on öelnud, et mõlemal osapoolel on kokkuleppest puudu ainult 200 miljardit dollarit.

Mercki aktsia langes 3,4%, kuna farmaatsiatehase kolesterooliravimi uuring kukkus läbi. Merck ütles, et ei looda enam USAs ravimile heakskiitu saada. NYSE Euronext rallis 34%, kuna Intercontinental Exchange (ICE) nõustus börsioperaatori 8,2 miljardi dollariga ära ostma. Rite Aid tõusis 16%, kuna ravimipoe kett teatas oodatust paremast kvartalikasumist. ConAgra Foods lõpetas pool protsenti üleval, kuna valmistoidufirma teatas oodatust paremast tulemusest. Apple’i aktsia lõpetas eile ligi 1% madalamal, kuna iPhone’i tootja esitas kõrgemale kohtule apellatsiooni, et tõkestada Samsungi telefonide müüki USAs.

Hetkel kuum