Kadri Põlendik • 6. veebruar 2013
Jaga lugu:

Remmelg: pankrotiavalduse esitamist ei saa taunida

ASi Ragn-Sells ärijuhi Agu Remmelga hinnangul ei paranda pankrotiavalduste sagedasem esitamine üksnes maksukäitumist, vaid puhastab ka majanduskeskkonda.

Eile teatas maksu- ja tolliameti peadirektori asetäitja Egon Veermäe, et Eestis on üle 150 ettevõtte, kes jäävad süsteemselt võlgu, mistõttu hakkab maksuamet esitama rohkem pankrotiavaldusi just kroonilistele võlglastele. Remmelga sõnul aitab maksuameti käitumine ka ettevõtjaid.

"Kui enamik ettevõtteid on sellised, kes saavad nii maksude kui ka teenuste tasumisega kenasti hakkama, siis on probleeme ka ju vähem," märkis ta. Remmelg lisas, et Ragn-Sellsilgi on olnud kokkupuuteid korduvalt probleemsete ettevõtetega.

"Ega maksuamet ei ole ainuke, kellel on probleemid võlglastega. Meil on samamoodi küsimus, kuidas kokkulepitud teenuse eest tasu saada kokkulepitud ajal," sõnas Remmelg ning lisas, et tema ettevõttes kasutatakse sellisel juhul enamasti inkasso abi.

Ragn-Sells ärijuhi hinnangul tuleks püüda leida pankrotiväline lahendus, kuid kui seda ei ole, siis on pankrot vältimatu.

"Pankrot iseenesest on täiesti tavapärane osa majandusest ja seda ei peaks käsitlema nagu mingit erilist ja väga harva esinevat asja, mida ei peaks heas ühiskonnas üldse olema. Pankrotiprobleemid on igas majanduses ja seda tuleb võtta majanduse osana. Ehk siis kui ettevõte ei ole võimeline makse maksma, siis ta ei ole võimeline ilmselt ka oma ostetud teenuste eest tasuma allhankijatele või partneritele. Selles mõttes panrkotiavalduse esitamist ja protsessi läbikäimist ei saa taunida," rääkis Remmelg.

Kroonilistele võlglastele pankrotiavalduste esitamisega loodab maksuamet vähendada maksuvõla porfelli. Hetkel on maksuvõlglaste arv 52 589, kes on võlgu ligi 343 miljonit eurot.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum