Väinu Rozental • 11. veebruar 2013 kell 13:29

Metallifirma juht: elektriarve oli kardetust väiksem

Elektriarve 17protsendiline tõus ei olnud üllatus, sest varem lubati ju hinnatõusuks 20-30 protsenti, kommenteeris Valgamaal asuva metallitöötlemisfirma ASi Otolux juhataja Tõnis Balodis vastsaabunud arvet.

„Kui võtta eelmise aasta viimase kuu elektrinäit ja arvestada samas vääringus tänase hinnaga, siis on vahe 315 eurot,“ võrdles Balodis ning lisas, et elektrienergia kallines nende ettevõtte jaoks 17 protsendi võrra. „Tundub, et me peame õnnelikud olema, et tõus on 17 ja mitte 25 protsenti. Me saame hinnatõusu kui fakti lihtsalt konstateerida, sest kui maksta ei taha, lülita vool välja ja pane pood kinni.“

Balodise sõnul ei saa nad elektri hinnatõusu kusagile otsa kirjutada. „Lõpuks muutuvad ju tooted müüdamatuks,“ põhjendas ta. „Samas ei saa me seda hinnatõusu päris alla ka neelata, sest muidu toodame kahjumiga ja peame uksed kinni panema.“

Äripäev küsis täna ettevõtjatelt, milliseid järeldusi nad teevad esimesest avatud turu elektriarvest.

 

Hetkel kuum