• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Berman peab vale ümber lükkama

  Tallinna ringkonnakohus kohustas esmaspäeval avaldatud otsusega ASi BLRT Grupp juhatuse esimeest ja suuromanikku Fjodor Bermani lükkama meedia vahendusel ümber valeväited, mida mees kasutas enda jaoks ebamugavate väikeaktsionäride ründamiseks.

  Tallinna ringkonnakohus jättis valdavalt jõusse Harju maakohtu varasema otsuse, millega rahuldati BLRT Grupi vähemusaktsionäride Mihhail Gnidini ja Valeri Kovalenko hagi. Ringkonnakohus nõustus maakohtu seisukohaga, et Fjodor Berman on esitanud ebaõigeid ja tõendamata faktiväiteid, mis kogumis ja konteksti asetatuna teotavad väikeaktsionäride au. Berman peab avaldama 30 päeva jooksul alates kohtuotsuse jõustumisest Äripäeva paberlehes ja online-versioonis omal kulul valeandmeid ümberlükkava avalduse.
  Kovalenko ja Gnidin ei olnud nõus Fjodor Bermani poolt 2010. aasta suvel ja 2011.aasta kevadel Äripäevale antud intervjuudes esitatud väidetega, nagu oleks väikeaktsionärid ostnud salaja kokku BLRT Grupi aktsiaid sooviga ettevõte üle võtta. "Otsustasime pöörduda kohtu poole, sest Bermani väide polnud ainuüksi vale, vaid oli ka katteks ja õigustuseks, mille varjus meid rünnata ning avaldada survet teistele aktsionäridele. Loodan, et see kohtuotsus on õppetund ka BLRT Grupi Leedu ettevõtete juhtidele, kes pimesi korrutavad Leedu meedias tõele mitte vastavaid Bermani sõnu," lausus Mihhail Gnidin.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.