Ave Lepik • 3. aprill 2013 kell 11:38

"Need vennad ei ole seda väärt!"

"Need vennad ei ole seda [raha] väärt," ütles Jüri Mõis riigiettevõtete juhtide palgaandmeid kommenteerides.

Õhtulehega rääkinud ettevõtja Jüri Mõis ütleb, et talle oleks meeldinud, kui Taskila kuupalk oleks olnud 5000 eurot pluss 10 protsenti kasumist. "Ja kui siis oleks Estonian Air saanud 10 miljonit kasumit, olekski [Taskila] saanud oma miljoni pahandamata kätte. Aga praegu sai suure pahandusega 400 000. See on see vahe. Tundub, et just eriti tipu osas, need vennad ei ole seda väärt. Erasektoris on see asi paremini kontrolli all," väidab Mõis.

Kunagise Hansapanga ühe asutaja Mõisa sõnul ei juhtuks midagi, kui riigifirma juhtidele sellist palka ei makstaks. "Eks poliitilised jõud ostavad kõrgete palkadega lojaalsust ja allahindlust iseenestele," ütleb Mõis. Suur palk võimaldab selle saajaid paremini juhtida.

 

Hetkel kuum