Jaga lugu:

Estonian Airi juhid tegid topeltkulu

Möödunud aastal kulutas Estonian Air juhatuse ja nõukogu liikmete palkadele ning lisatasudele ligi kaks korda rohkem kui aasta varem.

Suurima kulu tekitas endise juhi Tero Taskila palk ja lisatasu, mis olid kokku 431 964 eurot. See tähendab, et 10 kuu jooksul kulutas lennufirma Taskila peale iga kuu ligi 36 000 eurot. Taskilale järgneb juhatuse liige Wade Stokes, kelle aastapalk oli 129 240 eurot.

Kõrgeim kuupalk on hetkel Jan Palméril, kes teenis mullu kahe kuuga 43 000 eurot, mis tähendab 21 500 eurot kuus. Võrdluseks, Estonian Airi eelmise juhi Tero Taskila kuupalk oli ilma lisatasudeta 33 228 eurot. Teiste juhatuse liikmete kuutasu jääb vahemikku 8000-10 770 eurot.

Nõukogu liikmetest kulutas Estonian Air kõige rohkem endisele esimehele Joakim Heleniusele, kes teenis viie ja poole kuuga 4220 eurot. Aasta varem sai ta ligilähedase summa terve aasta eest. Praegune esimees Erkki Raasuke sai Estonian Airilt tasu 1760 eurot kuni 1. oktoobrini, mil ta loobus nõukogu esimehe tasust. Tasust loobusid ka nõukogu liikmed Märten Vaikmaa ja Tarmo Porgand, kellele ei kulunud lennufirmal mullu sentigi.

Sel aastal said Estonian Airilt raha nii juhtkonna kui nõukogu vahetuse tõttu 14 erinevat inimest, kusjuures kaks nõukogu liiget loobusid hüvitisest. 2011. aastal tasustati 12 inimest ning üleüldine palgakulu 449 896 eurot.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum