Ave Lepik • 3. aprill 2013 kell 12:59

Puusaag: teatri rahastussüsteem on vildakas

Nukuteatri nõukogust tagandatud Jaan Puusaag ütles täna pressikonverentsil, et nukuteatri finantsprobleemid on eelkõige tingitud ebaõiglasest rahastussüsteemist.

ERRi uudisteportaal vahendab Puusaagi näidet, et kui 2011. aastal oli riigi toetus nukuteatrile 902 000 eurot, mis teeb 11 eurot pileti kohta, kuid riigi keskmine näitaja etendusasutuse kohta on 23 eurot.

Edetabelit juhib Estonia 52 euroga, Vanemuine sai 26 eurot ja Endla 21 eurot.

Kui nukuteater annaks aga poole vähem etendusi ning ka külastajate arv langeks kaks korda, jääks riigi toetus ikkagi samaks. Puusaagi sõnul peaks kultuuriministeerium vastama küsimusele, kas nukuteater peaks vähendama etendusi ja kas teatrile antakse raha vastavalt seadusele ja nõudlusele.

Hetkel kuum