Sirje Rank • 10. mai 2013
Jaga lugu:

Rootsi riigil paras hetk Nordeas osalust vähendada

Euroopa pankade aktsiatel on börsil praegu hea hinnatase, mistõttu Rootsi valitsusel on paras aeg osaluse vähendamine Nordea pangas taas päevakorda võtta, kirjutab täna Rootsi majandusleht Dagens Industri.

"Nordea aktsia kurss on tasemel, mis teeb müügi mõistlikuks," ütles lehele Exane BNP Paribas' analüütik Andreas Hakansson. Peatset müüki prognoosib ka SEB analüütik Daniel Bergvall.

Rootsi valitsus lubas ametisse asudes erastamisest riigikassasse tuua kuni sada miljardit Rootsi krooni. Muuhulgas oli plaan müüa riigi osalus Nordea pangas. Praegu on riigi 13,4%se osaluse väärtus 43 miljardit Rootsi krooni.

Viimati müüs Rootsi valitsus Nordea panga aktsiaid 2011. aasta veebruaris 19 miljardi Rootsi krooni väärtuses. Valitsuse plaan oli osaluse vähendamist jätkata, kuid Euroopa võlakriisi süvenemine sundis sellest vahepeal loobuma.

Rootsi finantsturgude minister Peter Norman teemat kommenteerida ei tahtnud. Analüütikud ei välista, et võib-olla ongi valitsus väiksemate kogustega börsil juba Nordea aktsiaid müümas.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum