Pille Ivask • 15. juuli 2013 kell 9:42

Peeter Oja: Edgar on eeskuju

„Äkki on tõesti võimalik teenida raamatuhonorarina 200 000 eurot – jätame võimalused lahti,“ ütles näitleja ja saatejuht Peeter Oja kommentaariks Edgar Savisaare väidetavale autoritasule raamatu „Tõde Eestist“ eest.

„Kuigi - Eesti oludes tundub see täiesti jabur,“ lisas Oja.

Oja sõnul on Eesti probleem laiemalt saada lahti sovetlikust haigest mentaliteedist. „Ja selleks probleemiks on Edgar Savisaar oma käitumise, oma haavatud lapsepõlve ja muuga,“ rääkis Oja ja jätkas: „See on probleem, mida ta ei ole suutnud elu jooksul lahendada. Ja mida ta kättemaksuna, ükskõik mil viisil, kanaliseerib teistesse.“

Kui probleemi ei taheta tunnistada, siis pole ka mingit tulemust, rõhutas Oja. „Minu meelest, ja ma võin eksida, on paljud võtnud eeskuju sellest alatusest - ma pean parteisid silmas. Mul on tunne, ja ma rõhutan, et ma võin jällegi eksida, et seal, kus juba kvalifitseeritud pätt hakkab tundma süümepiinu, sealt algavad Edgar Savisaare teod,“ ei hoidnud Oja värvi kokku. „Mis puutub aga neisse summadesse, siis ma ei tea - nagu ma ütlesin, ma jätan võimalused lahti, kõik võib ju olla, aga antud persooniga on see välistatud.“

Äripäev uuris, kuidas raamatu(id) avaldanud inimesed suhtuvad sellesse, et Edgar Savisaar maksis üle 200 000 euro suuruse võla kinni autoritasust, mille sai raamatu „Tõde Eestist“ eest.

Hetkel kuum