16. aprill 2014 kell 5:32

EAS jagab raha omadele?

EASist on saanud miljoneid eurosid toetust raha jagamise üle otsustavate hindamiskomisjonide liikmed, kirjutab Postimees.

Näiteks kuulub erinevatesse turismivaldkonna hindamiskomisjonidesse Feliks Mägus, kes lisaks selle osaleb ka Hotellide ja Restoranide Liidu, Eesti Konverentsibüroo, Kaubandus-Tööstuskoja, Nordic Hotelsi ja Expoturismi juhtimises, kirjutab Postimees.

Nõukogu liikmed ise aga huvide konflikti ei näinud. Nende sõnul ei otsusta nad EASis toetusraha jagamise üle. Esitatud taotluseid hindavad hoopis hindamiskomisjonid. Igaühes neist on kuni 13 liiget, kes komisjonide lõikes osaliselt kattuvad. Enamasti, peaaegu eranditult, EASi juhatus kinnitab komisjonide otsused.

Möödunud nädalal kirjutas Eesti Päevaleht, et EASist on miljoneid eurosid toetust saanud nõukogu liikmete Tea Varraku, Kalev Lillo, Enn Veskimägi, Kairi Teniste, Ahti Kuninga ja Andrei Korobeiniku juhitavad asutused.

Loe lähemalt tänasest Postimehest.

Hetkel kuum