Rainer Saad • 14. mai 2014 kell 12:38

Hiina internetigigandil tugev kasumi kasv

Hiina internetigigant Tencent Holdings Limited, mille tütarettevõtted tegelevad meelelahutuse, interneti- ja mobiiliteenustega, teatas puhaskasumi 60protsendilisest kasvust.

Viimase aasta jooksul on Hiina ettevõtte käivet aidanud kasvatada erinevad internetiteenused ja seda vaatamata väiksematele reklaamituludele. Ettevõte on suutnud raha teenida ka mobiilimängudest ja mobiilirakendusest WeChat, millel on ligi 400 miljonit igakuist kasutajat.

Tencenti esimese kvartali puhaskasum kasvas võrreldes möödunud aasta sama ajaga 60%, 4,04 miljardilt jüaanilt 6,46 miljardi jüaanini (730 miljoni euroni). Thomson Reutersi poolt küsitletud analüütikud ootasid esimese kvartali puhaskasumiks 4,86 miljardit jüaani, kirjutas Wall Street Journal.

Käive suurenes sama ajaga 36%, 13,55 miljardilt jüaanilt 18,40 miljardi jüaanini (2,3 mld euroni). Analüütikud ootasid käibeks 18,17 miljardit jüaani.

Hetkel kuum