35 sõna, mis muutsid president Ilvese meelt

1321-aripaev 21. mai 2014, 16:11

1000euroste arvete deklareerimist nõudvasse seadusesse lisatud 35 sõna veensid presidenti seda välja kuulutama.

Kui president Toomas Hendrik Ilves jättis 18.12.2013 käibemaksuseaduse muudatuse välja kuulutamata, viitas ta vastuolule põhiseadusega: „Olen seisukohal, et nimetatud seaduse § 27 lg 1² on vastuolus Eesti Vabariigi põhiseaduse §-dega 11, 13 ja 31.“

§ 27 lg 1² varasem versioon:
Käibedeklaratsiooni lisal kajastatakse 20-protsendise ja 9-protsendise käibemaksumääraga maksustatavate kaupade ja teenuste eest juriidilisele isikule, füüsilisest isikust ettevõtjale ning riigi-, valla- ja linnaasutusele väljastatud ning nendelt saadud arvete andmed, kui arve või arvete kogusumma ilma käibemaksuta on maksustamisperioodil ühe tehingupartneri kohta vähemalt 1000 eurot. Tehingupartneripõhist piirmäära arvestatakse ostu- ja müügiarvete puhul eraldi.

§ 27 lg 1² uus versioon:
Käibedeklaratsiooni lisal kajastatakse juriidilisele isikule, füüsilisest isikust ettevõtjale ning riigi-, valla- ja linnaasutusele väljastatud ning nendelt saadud arvete andmed ning tehingupartnerile Eestis väljastatud registrikood, notari ja kohtutäituri puhul isikukood. Käibedeklaratsiooni lisal kajastatakse arved, millele kauba võõrandaja või teenuse osutaja on märkinud 20-protsendise ja 9-protsendise käibemaksumääraga maksustatava käibe, välja arvatud käesoleva seaduse §-s 40 sätestatud erikorra alusel esitatud arved, kui arve või arvete kogusumma ilma käibemaksuta on maksustamisperioodil ühe tehingupartneri kohta vähemalt 1000 eurot. Tehingupartneripõhist piirmäära arvestatakse ostu- ja müügiarvete puhul eraldi. Käibedeklaratsiooni lisal arveid ei summeerita.

 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. May 2014, 13:28

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing