7. juuli 2014 kell 11:44

Tallinna Sadama rekord: juunis üle miljoni reisija

Tänavu juunis läbis Tallinna Sadama sadamaid 1 031 774 reisijat, mis on mullusest 6,2 protsenti enam, teatas ettevõte.

Juuni kohta on see läbi aegade kõrgeim tulemus. Võrreldes eelmise aasta kuue esimese kuuga on reisijate arv selle aasta sama perioodiga kasvanud ligi 213 000 inimese võrra.

Tallink teenindas 52 protsenti, Viking Line 22 protsenti, Eckerö Line 13 protsenti ja St.Peterline 2 protsenti Tallinna Sadama juunikuu reisijatest. 11 protsenti juunikuus sadamaid külastanud reisijatest olid kruiisireisijad.

„Juunikuu reisijate arv oli tänavu aegade kõrgeim, ületades esimest korda miljoni piiri. Varem on reisijate arv olnud üle miljoni juulikuus, mis on populaarseim suvepuhkuste kuu,“ ütles Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro.

Juunis kasvas enim Tallinna-Helsingi liini reisijate arv, mis ulatus 810 003 inimeseni, Tallinna-Stockholmi liinil reisis 89 469 ja Peterburi suunal 15 762 inimest. Kruiisilaevad tõid juunis Tallinna ja Saaremaaga tutvuma üle 116 000 reisija.

Tänavu kuue kuuga on AS Tallinna Sadam teenindanud 4,42 miljonit reisijat, mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 5 protsenti rohkem. Põhiosa ehk 83 protsenti reisijatest moodustavad Tallinna-Helsingi liinil sõitnud inimesed, keda oli kokku 3,68 miljonit. Tallinna-Stockholmi liinil reisis 11 protsenti ehk 482 tuhat reisijat ja Peterburi liinil 56 tuhat reisijat. 5 protsenti Tallinna Sadama sadamaid poole aasta jooksul läbinud reisijatest olid Tallinna ja Saaremaaga tutvuma tulnud kruiisituristid, kokku üle 200 000 inimese.

Kuue kuuga külastasid Tallinna Sadama sadamaid reisilaevad 2327 korda, nendest 128 olid kruiisilaevade külastused.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum