Börsid sanktsioonide mõju ootuses

Birjo Must 30. juuli 2014, 10:04

Aasia börsid tõusid täna neljandat päeva järjest ning regiooni võrdlusindeks kerkis kuue aasta tippu. Samal ajal ootavad turud Föderaalreservi rahaturupoliitika uuendusi ning USA ja Euroopa Liidu sanktsioonide mõju.

MSCI Asia Pacific Index tõusis 0,4%, 150,01 punktile. Indeks on sel kuul kerkinud 2,6% ja sulgus eile kõrgeimal tasemel alates 2008. aasta juulist. Tõusu peamine põhjus on Aasia suurima majandusriigi Hiina stabiliseerumine, vahendab Bloomberg.

„Tururalli paistab jätkusuutlik,“ kommenteeris olukorda Bank Julius Baer & Co juht Mark Matthews. „Föderaalreserv alustab tõenäoliselt intressimäärade tõstmisega 2015. aasta septembris. Tõus saab aga olema nii väike, et sel on väga väike mõju.“

Honda Motor tõusis Tokyo börsil 3,2% pärast seda, kui autotootja tõstis oma kasumiprognoosi seitsme aasta kõrgeimale tasemele. Lõuna-Korea suurima laevatootja Hyundai Heavy Industries aktsia kukkus aga 9,2%, kuna firma teatas suuremast teise kvartali kahjumist kui oodati.

Hang Seng China Enterprises Index (HSCEI) tõusis täna 0,5% ja võrdlusindeks Hang Seng Index tõusis 0,7%.

Karmimad sanktsioonid Venemaale

S&P 500 futuurid kerkisid 0,1%. Eile kukkus indeks 0,5% pärast seda, kui president Barack Obama teatas uutest sanktsioonidest Venemaa vastu.

USA rakendas sanktsioonid kolmele Vene pangale ja riigi omandis laevaehitusfirmale. Euroopa Liit kärpis Venemaa juurdepääsu pangafinantseerimisele ja otsustas, et piirangud hakkavad kehtima kapitaliturgudele, kaitsetööstusele, kahesuguse kasutusega kaubale ja tundlikele tehnoloogiatele, sealhulgas energiasektoris.

Majandusandmed näitasid eile, et USA tarbija kindlus paraneb, samal ajal kui eluaseme turg liigub endiselt allapoole.

Föderaalreservilt oodatakse täna võlakirjade ostuprogrammi kitsendamist juba kuuendat korda. Investorid ootavad USA teise kvartali majanduskasvu näitajaid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    30. July 2014, 16:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing