Ken Rohelaan • 22. september 2014 kell 9:03

Autoehitaja vaidleb kiirabile vastu

Silwi Autoehituse AS ei nõustu Äripäeva loos Tartu Kiirabi juhatuse liikme Ago Kõrgvee väitega, nagu oleks Silwi paigaldanud mõnda kiirabiautosse kiirabi infosüsteemi kasutamist võimaldavad arvutid hooletult.

Silwi Autoehituse juhatuse liikme Märt Tõnumaa sõnul on tema ettevõte lähtunud seadmete paigaldamisel hankes ettenähtud tingimustest ega ole ohustanud kiirabitöötajate tervist. Silwil puudus vastavalt hanke tingimustele võimalus paigaldada seadmeid teistsugusel viisil, kui hankija ette nägi.

"Tartu Kiirabi soovis aga seadmete paigaldamist mahus, mis ületas hanke piire. Peame uudisloos Kõrgvee esitatud seisukohti pahatahtlikeks, kuna Tartu Kiirabi ei ole Silwi Autoehituse ASile siiani ühtegi ametlikku pretensiooni esitanud," teatas Tõnumaa. Tema sõnul on ka Tartu Kiirabi sõidukitesse seadmete paigaldamine jäänud hanke tähtaja järgsesse aega Tartu Kiirabi süül. "Tänu terviseameti abile oleme saavutanud Tartu Kiirabiga siiski kokkuleppe ning seadmete paigaldamine toimub septembri jooksul," lisas Tõnumaa.

Hetkel kuum