Äripäev • 9. juuni 2015 kell 6:49

Ära unusta! Majandusaasta aruande esitamise tähtpäev läheneb

Aastaid tagasi koguti äriregistris majandusaasta aruandeid sellisesse kasti.  Foto: Indrek Susi

Varasemate aastate kogemus on näidanud, et majandusaasta aruannete esitamisega hilinetakse eeskätt hooletusest või teadmatusest, teatas justiitsministeerium.

Näiteks ei teata, et aruanne tuleb esitada ka siis, kui majandusaastal majandustegevust ei ole toimunud. Aruannetel on kanda oluline roll läbipaistva ja ausa majanduskeskkonna kujundamisel – avalikud ja kättesaadavad aruanded annavad nii klientidele, partneritele kui ka avalikkusele vajaliku ülevaate selle kohta, kuidas ettevõtjal tegelikult läheb.

Majandusaasta aruanne tuleb esitada registrile elektrooniliselt ettevõtjaportaali e-aruandluskeskkonna kaudu aadressil https://ettevotjaportaal.rik.ee või notari kaudu. Esitatud aruanne peab vastama kehtestatud vorminõuetele. Ettevõtjaportaali saab siseneda ID-kaardiga, mobiil-ID-ga või internetipanga kaudu. Need, kes ei soovi ise aruannet ettevõtjaportaalis sisestada, saavad selleks õiguse anda oma raamatupidajale. Samuti saab portaali kaudu anda juurdepääsuõiguse audiitorile, kes saab vormistada ja allkirjastada vandeaudiitori aruande otse portaalis.

Lisainfo on leitav siit.

Hetkel kuum