Jaga lugu:

Töötukassa: Nitrofert tegi halva üllatuse

Töötukassa  Foto: Raul Mee, Äripäev

Koondamislaine Nitroferdis tuli töötukassale ootamatult, sest märke sellest ei olnud. Mineraalväetisi tootvas Nitroferdis kaotab töö 426 inimest.

“See on meile väga ebameeldiv üllatus, sest alles hiljaaegu oli jutt, et ei juhtu mitte midagi,” ütles töötukassa Jõhvi büroo juhataja Reet Arju.

Nitroferdi juht Aleksei Nikolajev rääkis alles juunis Põhjarannikule, et palga maksmisega tekkis hiljuti küll viivitus, kuid kinnitas, et töötajaid ei koondata ning tehas hingusele ei lähe. Eile aga saabus töötukassale Nitroferdist teade, et 426 inimest jääb tööta.

“See on suur arv inimesi, keda koondatakse, aga veel ei tea, kui palju on nende seas pensionäre. Mõned ootasid, et saavad Nitroferti tööle ja üksikuid on Nitroferdist arvele tulnud, aga pigem on neil püsikaader. Nendel, kes on väga pikalt ühes ettevõttes töötanud, on väga raske ümber orienteeruda. See on sama, kui pikalt tööta olla,” rääkis Arju.

“Teadsime, et Eesti Energia kaevandustest tuleb inimesi arvele, aga see ei ole nii suur arv kui Nitroferdis koondatavate oma.” Töötukassa tahab Nitroferdis teha infopäevi, samuti plaanib korraldada minimessi, kuhu kutsuvad sarnases valdkonnas tegutsevad tööandjad. “Kõige suurem probleem on, kuhu ja kui kiiresti neile inimestele tööd saada,” tõdes Arju.

Jõhvi büroos on arvel 1800 töötut, vabu töökohti 461. Kokku on Ida-Virumaal töötuid üle 5400.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum