Eliisa Matsalu • 21. august 2015 kell 5:15

Maxima miljonitüli: „Süüdistatakse kõige eest ja iga hinnaga!“

Maxima omanikud on kaklevad osaluste ja miljonite pärast. Pildil on Maxima pood Maardus.  Foto: Andras Kralla, Äripäev

Maxima väikeosaniku Mindaugas Marcinkevičiuse süüdistuste taga pole muud, kui soov ajada enda osaluse müügihind võimalikult kõrgeks, kuritarvitades selleks ühiskondlikku usaldust ja õigussüsteemi, teatas Maxima suuromaniku esindaja Olga Petroševičienė.

Kolmapäeval andis Maxima jaeketi väikeosanik Mindaugas Marcinkevičius kohtusse oma äripartneri Nerijus Numavičiuse, nõudes temalt kas ettevõtte endiste osaluste taastamist või ühte miljardit eurot tekitatud kahju eest.

Süüdistatavate ettevõtete grupi esindaja Olga Petroševičienė sõnul külvab Marcinkevičius teadlikult tühja koha pealt paanikat ega käitu kui soliidne ettevõtja. „Meil on hea meel, et väikeosaniku tegutsemise tõelised tagamaad hakkavad päevavalgele tulema: süüdistada kõige eest ja iga hinnaga,“ ütles ta. Kuivõrd maksude eest kõrvalehoidmise süüdistused hakkavad Petroševičienė sõnul avalikkuses pinda kaotama, on Mindaugas Marcinkevičius otsustanud tegeleda ettevõtete grupi ajaloo seikadega.

„Marcinkevičius nõudmised muutuvad üha emotsionaalsemateks ja nendes puudub kokkupuude reaalsusega,“ lisas miljonäri esindaja. Nii on tema sõnul süüdistused, nagu oleks Numavičiuse pereliikmed teostanud fiktiivseid tehinguid Nerijus Numavičiusega ja et nad ei olevat andnud aktsiaid de facto Nerijus Numavičiusele üle täiesti alusetud. Nüüd aga nõuab Petroševičienė sõnul aga kolmas ja mitteseotud isik Mindaugas Marcinkevičius kohtult, et taastataks nimetatud aktsionäride osaluste esialgne suhte ja et Numavičius tagastaks talle annetatud osalused tagasi isale ja vendadele. „Siin on tegemist olukorraga, kus Mindaugas Marcinkevičius ei kaitse mitte iseenda õigusi, vaid Vladislovas, Vladas and Julius Numavičiuse omasid, olgugi, et sellist abi pole temalt need isikud kunagi palunud,“ selgitas Petroševičienė.

„Meile näib, et härra Marcinkevičiuse süüdistused ei ole mitte mingil moel seotud tema kui osaniku õiguste rikkumisega ega ka tema tegeliku sooviga paljastada mingisuguseid maksuskeeme,“ ütles ta, lisades, et tegemist on tavapärase sooviga ajada enda osaluse müügihind võimalikult kõrgeks, kuritarvitades selleks ühiskondlikku usaldust ja õigussüsteemi.

Hetkel kuum