Artikkel
  • Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Trühvel tööstusmaastikul

    Telliskivi loomelinnak on saanud juurde veel ühe söögikoha – Trühvel võlub oma põnevate maitsete, veini- ja kohvivalikuga. Foto: Raul Mee

    Telliskivi restoranilinnaku söögikohtade tihedus ruutmeetri kohta hakkab lähenema Euroopa tippudele. Nüüd on seal ka Trühvel, kergete vahemereliste mõjutustega kohvik-restoran.

    Trühvel 

    26 p (30 võimalikust)Toit ja jook: 10 p Teenindus: 7 p Interjöör: 9 p

    Aadress: Telliskivi 60 N, TallinnTelefon: 650 1020Avatud: E–L 12–23, P 12–21Põhiroogade hinnavahemik: 13-16 eurot

    Eelmisi Äripäeva restoraniteste loe www.aripaev.ee/restoranitest 

    Seniste söögikohtadega võrreldes on Trühvli sisekujundus teinud hüppe ülespoole. Jah, tööstuslik algupära on aimata, kuid seda on kõvasti tuunitud, nii et üldmulje on moodne, sõbralik, soe, peaaegu võiks isegi öelda, et elegantne.
    Menüüst otseselt üllatajaid ei leidnud, heal professionaalsel tasemel huvitavaid kombinatsioone aga küllaga. Või õieti – üllatajaid menüüs küll oli, aga mitte köögis. Põhjuseks öeldi olevat menüüvahetus. Olgu põhjus mis iganes, kuid kaht menüü kõige ahvatlevamat rooga, 62,8 kraadi juures küpsetatud pardimuna koos spargli ja hernekreemiga ning praetud väikesuulesta süüa ei saanud.
    Tipptasemel kalaroog
    Eelroaks valisin tomati-mozzarella salati ja pearoaks küpsetatud tursa. Jäin valikuga väga rahule. Tomatid olid küpsed ja maitsvad, suviselt magusad ja tugevad, pühvli-mozzarella pehme ja värske.
    Tursk, va kapriisne kala, kes tõeliselt hästi maitseb (ja eriti lõhnab) ainult siis, kui on päris värske, oli suurepärane. Viimasel ajal olen paaris restoranis saanud sellist poolvärsket-poolvana tursakala, mida otseselt roiskumises süüdistada pole veel alust, aga mõnu ka ei paku, seepärast pakkus seekordne tursaleid erilist rõõmu.
    Suhkruherned olid toredalt krõmpsud, aga menüüs “varajaste” porganditena kirjas olnud köögivili on küll ajast maas või ees, mine võta kinni. Mitte maitselt, see oli suurepärane, aga oktoober pole porgandite jaoks kindlasti mitte varajane, vaid pigem ikka hiline aeg. Tegemist oli mitte-täiskasvanud, väikeste ja kõhnade viljadega, nii et mingit alust “varajasusele” ju on, aga ehk sobiks “noored” paremini?
    Peedirisoto oli aga just see, mida menüü lubas, kreemine ja juustune, lisaks peetidele täienduseks peediidandid.
    Kohvigurmaanlus restoranis
    Trühvel määratleb end korraga nii kohviku kui restoranina ja tundub, et tuleb sellega paremini toime kui nii mõnigi varasem hübriid. Menüü poolest restoran, kuid letikookide, kohvivaliku ja eriti kohvilõhna poolest kohvik mis kohvik. Kohvilõhn pole aga pärit mitte ainult kohvivalmistamise aparaadist või kohvitassist, vaid ka kohviröstimisnurgakesest, kus samal hommikul oli ube röstitud. Värskelt röstitud ube saab ka koju kaasa osta.
    Kohvigurmaanlus on viimaste aastatel pead tõstnud mitmel pool maailmas. Naabrite juures Helsingis tekib väikesi röstimiskodasid nagu seeni pärast vihma, oligi viimane aeg, et trend ka siia jõuaks. Trühvli valik pole küll suur, kohapeal saab kolme, koju kaasa kahte kohvi, kuid asi seegi. Barista ehk väljaõppinud kohvimeister teeb kohvi küll paremates baarides, aga mitte nii väga – kui üldse – restoranides. Trühvlis on ta olemas ja valmis mitte ainult kohvi tegemiseks, vaid ka kohvijutuks.
    Trühvlil on veel üks gurmaanlik eripära – nende klaasiveinid on viimse sendini hinda väärt. Mulle tundmatu Chardonnay, mida usaldasin tellida ainult seepärast, et ettekandja soovitas, polnud mitte ainult hea, vaid väga hea ja sobitus tursapraega suurepäraselt.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: tööturu tulevik on rohkem kui hämar
Olukord tööturul on siiani püsinud suurepärane, ent oodatav majandusaktiivsuse aeglustumine seab sama trendi jätkumise küsimärgi alla, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Olukord tööturul on siiani püsinud suurepärane, ent oodatav majandusaktiivsuse aeglustumine seab sama trendi jätkumise küsimärgi alla, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Suurinvestori järsk väljumine lasi kodukaupade keti aktsia põhja
USA kodukaupade poeketi Bed Bath & Beyond ralli sai järsu lõpu teate peale, et suurinvestor Ryan Cohen on oma positsiooni maha müünud.
USA kodukaupade poeketi Bed Bath & Beyond ralli sai järsu lõpu teate peale, et suurinvestor Ryan Cohen on oma positsiooni maha müünud.
Reaalajas börsiinfo
Bigbank: majanduses pole midagi seisma jäänud
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Sõõrumaa firma jageleb Patarei merekindlusele ehitusloa saamisega
Suurärimees Urmas Sõõrumaale kuuluv US Real Estate pole Patarei merekindluse rekonstrueerimiseks saanud ikka veel ehitusluba. Arendaja pole linnalt teada saanud ka põhjuseid, miks loa saamine viibib.
Suurärimees Urmas Sõõrumaale kuuluv US Real Estate pole Patarei merekindluse rekonstrueerimiseks saanud ikka veel ehitusluba. Arendaja pole linnalt teada saanud ka põhjuseid, miks loa saamine viibib.
Kaja Kallas: elektribörsilt lahkumine oleks egoistlik ja maksaks meile kätte
Valitsuse ministrid rõhutasid valitsuse pressikonverentsil, et rekordilise elektri hinna põhisüüdlane on vähene pakkumine turul. Samuti lubati, et rekordkõrget elektri hinda ei peaks kandma tavainimene.
Valitsuse ministrid rõhutasid valitsuse pressikonverentsil, et rekordilise elektri hinna põhisüüdlane on vähene pakkumine turul. Samuti lubati, et rekordkõrget elektri hinda ei peaks kandma tavainimene.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.