Äripäev • 11. november 2015 kell 9:20

Premia eksjuht leidis uue ameti

Katre Kõvaskist sai Südameapteegi keti juhatuse esimees.  Foto: Raul Mee

Südameapteegi keti omaniku Pharma Holding nõukogu nimetas ettevõtte uueks juhatuse esimeheks Premia Foodsi endise juhatuse esimehe Katre Kõvaski, teatas ettevõte.

Katre Kõvask

Sündinud 1975. aastal. 

Lõpetas 1998. aastal Tartu Ülikooli turunduse ja väliskaubanduse erialal. 

Töötanud Eesti toidusektoris 15 aastat. 

AS-i Premia Tallinna Külmhoone turundusdirektor ja juhatuse liige alates 2006. aastast.

Premia Foodsi juhatuse liige alates 2009. aasta juunist.

Premia Foodsi juhatuse esimees alates 2013. aasta maikuust.

Südameapteegi keti ühe omaniku Tarmo Laanetu sõnul on Katre Kõvask hea meeskonnamängija, kellel on oskus ehitada tugevat brändi ja organisatsiooni.

Katre Kõvask märkis, et pärast 15aastast kogemust toidusektoris on tema jaoks erakordselt huvitav jätkata apteegisektoris ees ootavate muutuste tõttu. „Südameapteegi puhul on mulle sümpaatne ettevõtte ambitsioonikus, tublid töötajad, hea maine ning võimalus selle edendamises kaasa lüüa,” kommenteeris Kõvask.

Südameapteegi ketti kuulub 70 apteeki ja firma annab tööd rohkem kui 320 töötajale üle Eesti. Südameapteegil on 12 nõustamisteenust osutavat apteeki ja ainsad valveapteegi teenust osutavad apteegid Tallinnas – Tõnismäe Südameapteek ja Vikerlase Südameapteek.

Südameapteegi keti valdusettevõtte Pharmaswed AB aktsionärid on Oskar Svenssson ja Tarmo Laanetu.

Katre Kõvask lahkus Premiast tänavu suvel, pärast seda kui börsifirma PRFoods oli müünud oma jäätiseärid Ukraina päritolu ärimehele Andrei Beshmelnitskile. Kui 2014. aasta sügisel tehtud tehinguga liikusid algselt kaasa ka Premia juhid Kõvask, Erik Haavamäe ja Silver Kaur, siis hiljem asjaolud muutusid – terve juhtkond lahkus pärast suvehooaega. Kõvask kinnitas suvel, et otsus tehti vastastikku sõbralikus õhkkonnas. 

Hetkel kuum