Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Savisaar jätkab Moosese missiooni

  Edgar Savisaar Keskerakonna kongressil.Foto: Andres Haabu

  Keskerakonna esimehena jätkab Edgar Savisaar, kes nentis veel täna hommikul, et meenutab endale Piiblist tuntud Moosest, kelle ülesanne oli rahvas Egiptuse näljahädast välja tõotatud maale viia.

  Kuuest Keskerakonna esimeheks pürginud kandidaadist jäi järele kaks, sest Yana Toom ja Oudekki Loone taandasid oma kandidatuuri Edgar Savisaare kasuks ning Mihhail Stalnuhhin ja Toomas Vitsut Kadri Simsoni kasuks.

  Seega tegi tuhatkond delegaati valiku Edgar Savisaare ja Kadri Simsoni vahel.

  Kongress valis Savisaare Keskerakonna esimeheks 541 häälega. Vastaskandidaat Kadri Simson sai 486 häält. Esimehe valimisel osales 1027 delegaati.
  Vastavalt põhikirjale nimetas Savisaar partei esimehena ametisse ka neli aseesimeest: Jaanus Karilaid, Siret Kotka, Olga Ivanova ja Yana Toom.
  Savisaarel ei jätkunud ühtegi sõna vastaskandidaat Kadri Simsonile.
  "Keskerakond sündis Rahvarindest ja selle liikumise eesotsas oli mul tunne nagu Moosesel, kellel oli käsk viia rahvas välja Egiptuse vangipõlvest tõotatud maale – ja siin meie rahva tagaigatsetud Eestisse," rääkis Savisaar oma hommikuses kõnes.
  Samas ülesastumises nimetas ta peamist vastaskandidaati Kadri Simsonit elukogemuseta vastutustundetuks avantüristlikuks koorelahutajaks.
  Savisaar võttis kõnes teemaks ka võimaluse, kui ta kaotab ja kui uueks erakonna esimeheks saab Kadri Simson, kes on lubanud erakonna valitsusse viia – sel juhul saanuks Savisaare sõnul Keskerakonnast Reformi pilli järgi tantsiv nukuke.
  "Ei maksa uskuda, et Simsoni juhitav Keskerakond saaks reaalselt ellu viia mingeid muutusi, mis vastaksid Keskerakonna põhimõtetele ja nende valijate ootustele. Ei tohi oma esmasünniõigust maha müüa Reformierakonna läätseleeme eest ja ka mingi ministripalk pole küllaldane tasu selle eest, mida Keskerakond on suutnud Eestis luua ja korda saata."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kui nii jätkame, läheb Made in Estonia pausile
Vanast harjumusest mõtlemine, et Lääne-Euroopas on kõik või peaaegu kõik kallim kui meil, mõjub uinutavalt ja viib eksiteele. Eesti pole enam odav riik. Järelikult ei tohi ka riigihangetel soodsaim hind ruulida, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Vanast harjumusest mõtlemine, et Lääne-Euroopas on kõik või peaaegu kõik kallim kui meil, mõjub uinutavalt ja viib eksiteele. Eesti pole enam odav riik. Järelikult ei tohi ka riigihangetel soodsaim hind ruulida, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsia näitab täna jõuetuse märke
Enefit Greeni aktsia hakkas neljapäeval pärast hommikuse 4,932eurose hinnarekordi purustamist siiski langema. Esimese kauplemistunni lõpuks oli aktsia kukkunud kolmapäevasest sulgumishinnast 2,27%.
Enefit Greeni aktsia hakkas neljapäeval pärast hommikuse 4,932eurose hinnarekordi purustamist siiski langema. Esimese kauplemistunni lõpuks oli aktsia kukkunud kolmapäevasest sulgumishinnast 2,27%.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lõpetab Schengeni viisaga venemaalaste riiki lubamise
Järgmisel nädalal kavatseb valitsus kehtestada sanktsioonid Eesti riigi poolt Vene kodanikele väljastatud Schengeni viisade suhtes ning nende viisade omanikke riiki enam ei lubata.
Järgmisel nädalal kavatseb valitsus kehtestada sanktsioonid Eesti riigi poolt Vene kodanikele väljastatud Schengeni viisade suhtes ning nende viisade omanikke riiki enam ei lubata.
Erametsakeskus: paberi- ja küttepuidu hinnad on uskumatult kõrged
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.