Äripäev • 2. detsember 2015 kell 6:44

EfTEN tegi Lätis rekordinvesteeringu

EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas.  Foto: Raul Mee

EfTEN Kinnisvarafond II AS omandas Catella Real Estate AG-lt Riias asuva A-klassi büroohoone Duntes Biroji. Tegu on fondivalitseja seitsmenda investeeringuga Lätis, mida juhib EfTEN Capitali Läti tütarfirma.

Duntes Biroji on EfTENi suurim üksikinvesteering Lätis. Konfidentsiaalsusklauslist tulenevalt ei kuulu tehingu hind avalikustamisele. Tehingut finantseeris Läti SEB pank.

EfTEN Kinnisvarafond II ASi fondijuht Viljar Arakasel on hea meel, et EfTEN Kinnisvarafond II tegi sel aastal peale Radisson Blu Sky hotelli omandamist Tallinnas juba teise suurinvesteeringu. „Duntes Biroij sobitub väga hästi EfTENi portfelli ning tehing on kooskõlas fondi nn core-investeerimisstrateegiaga,” ütles ta.

Duntes Biroji  Foto: EfTEN

Soome arhitekti Tuomo Siitoneni loodud Duntes Biroji pälvis 2008. aastal Riia parima büroohoone tiitli. Tänu moodulsüsteemile saab büroopindade planeeringut kohandada vastavalt üürnike vajadustele. Kaheosalises büroohoones on seitse korrust ja ruumikas klaasaatrium. Kinnistul on kokku 344 parkimiskohta.

EfTEN Kinnisvarafond II AS asutati sel aastal, fondi valitseb 2008. aastal asutatud EfTEN Capital AS, kel on alternatiivse fondivalitseja litsents. EfTEN Capitali grupi ettevõtete valitsemise alla kuulub 41 ärihoonet Eestis ja Lätis, milles tegutseb üle 600 üürniku ning mille kogu turuväärtus on 375 miljonit eurot.

Hetkel kuum