Äripäev • 13. veebruar 2016
Jaga lugu:

Nädal graafikutes: suurkoondamine ja hotelliöö hind

Lõppeva nädala graafikud Äripäeva veebis rääkisid näiteks PKC Eesti suurkoondamisest, hotellis ööbimise maksumusest ja riigi reservide vähenemisest.

Nädala alguses selgus, et Eesti reservid pole juba mitu aastat kasvanud ning hakkasid eelmisel aastal jõuliselt kahanema. Kui mullu kasutati ära 350 miljonit mustadeks päevadeks säästetud eurot, siis tänavu võetakse reservidest esialgse plaani kohaselt ligi 84 miljonit eurot.

Kolmapäeval teatas statistikaamet, et majutusettevõtetes peatus eelmisel aastal üle 3 miljoni sise- ja välisturisti, mis on 1% enam kui 2014. aastal. Suurenes sise- ja vähenes välisturistide arv. Aastate jooksul pole ka majutuse maksumuses olulist tõusu olnud.

Neljapäeval teatas PKC Eesti kurva uudise – ta viib oma juhtmeköidiste tehase Eestist ära ja töö kaotab üle 600 inimese. PKC Eesti tulemused ja töötajate arv on viimaste aastate jooksul vaikselt langenud.

 

Reedel kirjutasime, et Euroopa pankade aktsiaid on tabanud müügilaine – juba läinud aasta lõpus alanud riskide ümberhindamine maailma majanduskasvu väljavaadete tumenemisest on jõudnud pangandusse. Järsult on sel nädalal üles-alla saaginud Saksamaa suurima laenuandja Deutsche Banki aktsia, mis esmaspäeval kukkus 9,5% ja kolmapäeval kerkis 10,2%. 

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum