Äripäev • 7. veebruar 2017 kell 6:18

Aktsiisitõus tõi autokütuste hinnarekordi

1. veebruarist käivitunud aktsiisitõus tõi kaasa autokütuste hinna rekordilise tõusu. Praegu küündib hind 1,3 euroni liitrist.  Foto: EPA

Enamus tanklakette on bensiini ja diislikütuse hinna pärast tavapärast nädalavahetuse hinnalangetust tõstnud 1,229 euroni liitrist, mis on üle pika aja kõige kõrgem hind, vahendas ERRi uudisteportaal.

Nädalavahetusel müüsid ketid bensiini ja diislikütust valdavalt hinnaga 1,148-1,168 eurot liitri eest. Pole teada, kas ka esmaspäeva õhtul kehtima hakanud hind sisaldab alates veebruari algusest lisandunud aktsiisitõusu, märgib ERR.

Seejuures oli juba jaanuaris kütusel aastases võrdluses võimas hinnatõus. Nimelt selgus statistikaameti andmetest, et eelmise aasta jaanuariga võrreldes oli bensiin 19,4% ja diislikütus 26,1% kallim kui tänavu samal kuul.

Eelmisel kolmapäeval ehk 1. veebruaril jõustus bensiinile ja diislikütusele kümneprotsendiline aktsiisitõus.

Hetkel kuum