Äripäev • 5. aprill 2017 kell 6:09

Kiil ja Kaljurand saavad süüdistuse

Allan Kiil sai eeluurimisvanglast välja.  Foto: Andras Kralla

Tallinna Sadama korruptsiooni kriminaalasja uurimine on lõpusirgel ning tõenäoliselt järgmisel nädalal esitab riigiprokuratuur süüdistused, vahendas ERRi uudisteportaal.

Tallinna Sadama juhatuse eksliikmeid Allan Kiili ja Ain Kaljuranda kahtlustatakse rahapesus suures ulatuses ning korduvas altkäemaksu võtmises suures ulatuses. Lisaks Kiilile ja Kaljurannale kahtlustatakse altkäemaksu võtmises Tallinna Sadama hooldusosakonna endist juhatajat Martin Paidet.

Altkäemaksu andmises ja altkäemaksu vahendamises on kahtlustuse saanud transpordi- ja logistikasektori ettevõtetega seotud inimesed Eestist ja välismaalt.

Kahtlustuse järgi võttis Tallinna Sadama juhatuse eksliige Allan Kiil altkäemaksu miljonite eurode ulatuses ning Tallinna Sadama juhatuse endine esimees Ain Kaljurand sadade tuhandete eurode ulatuses. Kiil ja Kaljurand vahistati 2015. aasta 26. augustil, kui prokuratuur esitas mõlemale kahtlustuse suures ulatuses altkäemaksu võtmises. Mõlemad vabastati vahi alt eelmise aasta alguses.

Kriminaalasja uurib kaitsepolitsei ja uurimist juhib riigiprokuratuur.

Hetkel kuum