• Jaga lugu:

  Tootmine jätkas kallinemist

  Tööstustoodangu tootmise kallinemine jätkus nii kuu varasemaga kui ka läinud aasta sama ajaga võrreldes.

  Võrreldes juuliga kasvas tootjahinnaindeks 0,8% ja eelmise aasta augustiga kõrvutades 4,7%, teatab statistikaamet.
  Tootjahinnaindeksit mõjutas augustis juuliga võrreldes keskmisest enam hinnatõus elektroonikaseadmete tootmises, elektrienergia, gaasi ning auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises. Peale selle ka puidutöötlemises ja puittoodete tootmises, samuti hinnalangus kemikaalide ja joogitootmises.
  Ekspordihinnaindeksi muutus oli augustis võrreldes juuliga 1,2% ja võrreldes eelmise aasta augustiga 5,7%.
  Kosuv hind
  Eelmise kuuga võrreldes tõusis augustis keskmisest enam turbatoodete, elektrienergia ja elektroonikaseadmete hind, samas langes keemiatoodete, kummi- ja plasttoodete ning metalltoodete hind.
  Impordihinnaindeksi muutus oli augustis võrreldes juuliga 0,0% ja võrreldes läinud augustiga 3,9%.
  Eelmise kuuga võrreldes langes augustis keskmisest enam põllumajandustoodete, mitmesuguste masinate ja seadmete ning metallide hind, samas tõusis elektrienergia, naftasaaduste, nahktoodete ja jalatsite hind.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.