Märt Belkin • 29. september 2017 kell 10:37

Charlie Viikberg hakkab jälle kauplema

Staarinvestor Charlie Viikberg.  Foto: Andres Haabu

Oktoobrist asub Eesti Energia energiakaubanduse juhi ametisse tuntud börsimaakler, investor ja finantsekspert Charlie Viikberg.

Charlie Viikbergi sõnul oli tal väga hea meel Eesti Energialt energiakaubanduse juhi tööpakkumine saada. "Eesti Energiaga liitumine annab mulle võimaluse naasta oma noorusaja suure kire, kauplemise juurde," ütles ta pressiteate vahendusel.

Üheksakümnendatel staarmaaklerina tuntud ning hiljem finantsjuhi ja investorina tegutsenud Viikberg lisas, et energiakaubandus tervikuna ja Eesti Energia tegevus globaalsel õliturul ning regionaalsel elektriturul ostjana ja müüjana on kiirelt arenev valdkond, mis pakub võimalust end täiesti uue nurga all proovile panna.

Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter ütles, et Viikberg on tugev juht ja finantsekspert, kellel on pikaajaline kogemus finantsmaailmast. Tugevusena tõi ta välja ka selle, et Viikberg on töötanud nii era- kui avalikus sektoris.

Viikberg on töötanud näiteks Maardu Veevärgi juhatuse liikmena, Eesti Loto finantsdirektorina, Eesti Raudtee finantsdirektori asetäitjana ja Tallinna Linnavalitsuse osakonnajuhatajana.

Rahvas teab teda aga eelkõige esimese börsibuumi ajast staarmaakleri ja börsihaina, kes teenis oma esimese miljoni (kroonides) 20aastasena.

Tal on rahvusvahelise ärijuhtimise magistrikraad Estonia Business Schoolist, kus on läbinud ka bakalaureuseõppe. Samuti on staarkaupleja end täiendanud Oxfordi Ülikoolis.

Eesti Energia energiakaubanduse üksus on energiatoodete kaupleja, mis vahendab turule erinevaid elektritootjaid, pakub turule ligipääsu teistele kauplejatele ning kaupleb täiendavalt õlitooteid, gaasi, süsinikukvoote ning teisi sertifikaate. Energiakaubanduse äriüksus on aktiivne nii füüsilistel energiaturgudel kui ka füüsiliste turgudega seotud finantsinstrumentide turul.

Hetkel kuum