• Jaga lugu:

  Tartu vallavanem mõisteti tingimisi vangi

  Tartu vallavanem mõisteti korruptsioonikuritegudes süüdi.Foto: PantherMedia/Scanpix

  Tartu maakohus tunnistas Tartu vallavanema Aivar Soobi täna süüdi toimingupiirangu rikkumises suures ulatuses ja omastamises ametiisikuna ning mõistis talle aastase tingimisi vangistuse sama pika katseajaga.

  Karistuse hulka arvatakse eelvangistuses juba kantud üks päev.
  Lisakaristusena ei tohi Soop töötada kolme aasta jooksul avaliku ülesande täitmist nõudval ametikohal, vahendas prokuratuur pressiteates.
  Menetluskuludena tuleb Soobil tasuda 705 eurot. Kuigi Tartu vald ei ole kriminaalasjas kannatanuna tsiviilhagi esitanud, mõistis kohus Soobilt riigi kasuks välja 54 115 eurot, mis jäi vallal tema tegevuse tulemusena tagasi saamata.
  Kohus leidis, et süüdistused on tõendatud. „Vallavanema staatus ja maine said tugevalt kahjustada. Kuigi jätkuva kuriteona omastatud kütusekogused ja neile vastavad summad ei ole suured, on Aivar Soop kahjustanud valla tippametniku mainet ja autoriteeti, diskrediteerides sellega ka teiste tippvallaametnike mainet ja usaldusväärsust,“ ütles kohtunik Heli Sillaots kohtusaalis otsust selgitades.
  Kohus ei pidanud põhjendatuks karistada Soopi kergemal viisil ehk rahalise karistusega ning mõistis talle vangistuse. Kuna süüdistatav on varem karistamata, mõistis kohus vangistuse tingimisi.
  Soop ei tunnista ennast talle esitatud süüdistustes süüdi ning seetõttu on kohtu hinnangul põhjendatud talle ka lisakaristuse mõistmine.
  Esmaspäeval toimunud kohtuvaidluses taotles prokurör Soobile 25 964-eurose rahalise karistuse mõistmist koos lisakaristusest keeluga töötada avaliku ülesande täitmist nõudval ametikohal. Soobi kaitsja palus süüdistatav õigeks mõista. Seega mõistis kohus Soobile prokuröri taotletust rangema karistuse.
  Milles Soopi süüdistati?
  Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi sõlmis Soop aastatel 2013 kuni 2015 tehinguid sihtasutusega Emajõe Jõeriik, mille nõukogu liige ta ise on. Tehingutega võttis ta Tartu vallale üle 100 000 euro eest rahalisi kohustusi Emajõe Jõeriigi huvides. Lisaks süüdistab prokuratuur Soopi selles, et aastail 2013 ja 2014 tankis ta isiklikku sõiduautosse ja kanistritesse ebaseaduslikult üle 200 euro eest talle Tartu valla usaldatud kütust.
  Kohtumenetluse pooled saavad tänase otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul. Kui otsus vaidlustatakse, teatab kohus motiveeritud tervikotsuse 16. novembril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.