Äripäev • 30. oktoober 2018 kell 7:10

Ikea ostis osaluse Eesti idufirmas

Click & Grow omanikeringi lisandus IKEA poodide haldur  Foto: Andras Kralla

Nutiaedade Click & Grow viimases rahastamisvoorus kaasas ettevõte 11 miljonit dollarit, teiste seas liitus omanikeringiga IKEA poodide haldusfirma Ingka Group.

„Hüperlokaalse aianduse eestvedajatena oleme juhtinud seda teekonda, mille käigus nutiaiad on teeninud välja oma loomuliku koha köögiseadmete hulgas. Nüüd püüame jõuda järgmise verstapostini, et näha kas ja kuidas hüperlokaalne farmindus suudab mõjutada meie toiduahela jätkusuutlikkust ja vähendada toidujäätmete hulka,“ rääkis Click & Grow’ tegevjuht ja asutaja Mattias Lepp.

„See investeering on osa Ingka kontserni suuremast eesmärgist toetada uuenduslikke ettevõtteid, mis panustavad tervislikuma toidu säästvamasse tootmisse, ning usume, et Click & Grow’ uudsel meetodil on suur potentsiaal,“ märkis Ingka Group'i investeeringute juht Kirster Mattsson.

"Meie jaoks on see järgmine samm edasi, et pakkuda IKEA klientidele ja meie kaastöötajatele tervislikumat ja täisväärtuslikumat toitu, ning see annab IKEA jaeturgudele uue võimaluse olla kohalike värskete toiduainete kasvatamisel sõltumatum,“ lisas Mattsson.

Ettevõtte nõukoguga liitub United Angels VC kaasasutaja Riivo Anton, kelle sõnul on hea meel investeerida ettevõtte võimekasse meeskonda, mis tegutseb valdkonnas, mille globaalne aastane kasv on üle 50%. „Click & Grow on meie fondi neljas investeering toidutehnoloogia valdkonda, mis on ühtlasi ka meie fondi üks investeerimisfookustest,“ lisas ta.

Ingka on maailma suurim kodusisustuse jaemüüja, mis haldab 367 IKEA kauplust. Click & Grow omanikeringi lisandusid ka Prantsusmaa SEB Groupe’i riskikapitali haru SEB Alliance. Voorus osalesid ka Y Combinator ja Yunqi VC, teatas ettevõte.

2009. aastal asutatud Click and Grow suurim turg on USA, millele järgnevad EL ja Singapur. Ettevõtte müüb praegu oma kolmanda põlvkonna nutiaedu.

Hetkel kuum