• Jaga lugu:

  Kadri Simson arutas Tallinna–Helsingi tunneli loomist Hyperloop-One'i asutajatega

  Majandusminister Kadri Simson kohtumas Hyperloop-One'i juhtidega. Foto: MKM/Pressimaterjalid

  Majandus- ja taristuminister Kadri Simson viibib sel nädalal visiidil Los Angeleses ning osaleb kõrgetasemelisel konverentsil "LA CoMotion: The Global Laboratory of Future Mobility". Minister tutvustab Eesti ühistranspordisüsteemi ja kohtub hyperloop'i tehnoloogia pioneeridega.

  Kohtumisel Virgin Hyperloop-One'i kaasasutaja ja tehnoloogiajuhi Josh Giegeli ning nende uue tegevjuhi Jay Walderiga arutati hyperloop'i projekti hetkeseisu ning võimalust kasutada lahendust ka võimaliku Tallinna–Helsingi tunneli juures.
  „Tallinna ja Helsingi vaheline tunnel ei paku huvi mitte ainult Euroopas. Tegemist oleks maailma pikima veealuse tunneliga ning see pakub huvi üle kogu maailma. Hyperloop'i projekt on järjest arenemas ning seda tuleb kindlasti kaaluda ka Tallinna–Helsingi vahelise tunneliprojektiga edasi liikudes," ütles Simson. "Eesti on uutest transpordilahendustest huvitatud ja hyperloop on kindlasti üks neist projektidest, millel silma peal hoida,“ lisas ta.
  Majandusminister kohtus ka World Trade Center Los Angelese presidendi Stephen Cheungiga, kellega arutati, kuidas arendada Los Angelese ja Eesti ettevõtjate koostööd. Kuigi Los Angelese linna tuntakse Hollywoodi filmitööstuse südamena, on USA lääneranniku metropol suure arengu- ja innovatsioonipotentsiaaliga piirkond.
  "Hea näide Eesti ettevõttest, kes on siinsel turul jala maha saanud ja on tegemas tõelist läbilööki, on Digital Sputnik, kes pakub nii riist- kui ka tarkvaraplatvormi filminduses kasutatavatele leedvalgustitele ning ettevõte mängib võtmerolli praegu Hollywoodis juurutatavates VR/AR-süsteemides,“ mainis ka Digital Sputniku juhtidega kohtunud majandusminister Kadri Simson.
  Lisaks ettevõtjatega kohtumisele väisas minister ka Eesti kogukonda ning külastas Soome peakonsulit Los Angeleses. Simsoni sõnul on Eesti valitsus otsustanud rajada Ameerika läänerannikule konsulaadi, kuid selle asukoht on veel otsustamisel.
  „Los Angeleses on 66 konsulaati ja suur hulk aukonsuleid. Soome peakonsul tervitas Eesti otsust rajada läänerannikule Eesti konsulaat ja julgustas meid valima just Los Angelest, mis on kahtlemata üks võimalus. Siin on ka väga aktiivne Eesti kogukond,“ lõpetas Simson.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehniline viga lükkas Tallinki reisi Turust Stockholmi päeva võrra edasi
Tallinki laeva Baltic Princess reis Turust Stockholmi lükkus tehnilise vea tõttu päeva võrra edasi, kirjutab Iltalehti.
Tallinki laeva Baltic Princess reis Turust Stockholmi lükkus tehnilise vea tõttu päeva võrra edasi, kirjutab Iltalehti.
Leedu eksport Hiinasse kahanes dramaatiliselt
Leedu ekspordist Hiinasse oli detsembris alles jäänud ainult hädine kümnendik leedukate teele veeretatud takistuste pärast, loeb Leedu SEB analüütik Tadas Povilauskas Hiina tolli andmetest välja.
Leedu ekspordist Hiinasse oli detsembris alles jäänud ainult hädine kümnendik leedukate teele veeretatud takistuste pärast, loeb Leedu SEB analüütik Tadas Povilauskas Hiina tolli andmetest välja.