Äripäev • 16. november 2018 kell 6:16

Kadri Simson arutas Tallinna–Helsingi tunneli loomist Hyperloop-One'i asutajatega

Majandusminister Kadri Simson kohtumas Hyperloop-One'i juhtidega.   Foto: MKM/Pressimaterjalid

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson viibib sel nädalal visiidil Los Angeleses ning osaleb kõrgetasemelisel konverentsil "LA CoMotion: The Global Laboratory of Future Mobility". Minister tutvustab Eesti ühistranspordisüsteemi ja kohtub hyperloop'i tehnoloogia pioneeridega.

Kohtumisel Virgin Hyperloop-One'i kaasasutaja ja tehnoloogiajuhi Josh Giegeli ning nende uue tegevjuhi Jay Walderiga arutati hyperloop'i projekti hetkeseisu ning võimalust kasutada lahendust ka võimaliku Tallinna–Helsingi tunneli juures.

„Tallinna ja Helsingi vaheline tunnel ei paku huvi mitte ainult Euroopas. Tegemist oleks maailma pikima veealuse tunneliga ning see pakub huvi üle kogu maailma. Hyperloop'i projekt on järjest arenemas ning seda tuleb kindlasti kaaluda ka Tallinna–Helsingi vahelise tunneliprojektiga edasi liikudes," ütles Simson. "Eesti on uutest transpordilahendustest huvitatud ja hyperloop on kindlasti üks neist projektidest, millel silma peal hoida,“ lisas ta.

Majandusminister kohtus ka World Trade Center Los Angelese presidendi Stephen Cheungiga, kellega arutati, kuidas arendada Los Angelese ja Eesti ettevõtjate koostööd. Kuigi Los Angelese linna tuntakse Hollywoodi filmitööstuse südamena, on USA lääneranniku metropol suure arengu- ja innovatsioonipotentsiaaliga piirkond.

"Hea näide Eesti ettevõttest, kes on siinsel turul jala maha saanud ja on tegemas tõelist läbilööki, on Digital Sputnik, kes pakub nii riist- kui ka tarkvaraplatvormi filminduses kasutatavatele leedvalgustitele ning ettevõte mängib võtmerolli praegu Hollywoodis juurutatavates VR/AR-süsteemides,“ mainis ka Digital Sputniku juhtidega kohtunud majandusminister Kadri Simson.

Lisaks ettevõtjatega kohtumisele väisas minister ka Eesti kogukonda ning külastas Soome peakonsulit Los Angeleses. Simsoni sõnul on Eesti valitsus otsustanud rajada Ameerika läänerannikule konsulaadi, kuid selle asukoht on veel otsustamisel.

„Los Angeleses on 66 konsulaati ja suur hulk aukonsuleid. Soome peakonsul tervitas Eesti otsust rajada läänerannikule Eesti konsulaat ja julgustas meid valima just Los Angelest, mis on kahtlemata üks võimalus. Siin on ka väga aktiivne Eesti kogukond,“ lõpetas Simson.

Hetkel kuum