Kristjan Pruul • 20. märts kell 11:38
Uudised
Ainult tellijale

Soome pendelränne arstidele jääb, ehitajatele kaob

Välisminister Urmas Reinsalu soovitas hästi kaaluda, kui kauaks ollakse kriisitingimustes nõus Soome jääma.  Foto: Liis Treimann

Alates pühapäeva ööst vastu esmaspäeva ei pääse Soome piirist üle enam eestlased, kes seal tööl käivad, aga ametlikult Eestis elavad, piirang puudutab tugevalt eestlasi, kes käivad Soomes näiteks ehitamas, kuid sellest on vabastatud arstid.

"Eile öösel võttis minuga ühendust Soome välisminister ja ütles, et seal valitsuserakondade juhid võtsid vastu rangemad reeglid ning tühistasid varasema otsuse, mille kohaselt Eestist pärit pendeltöötajad oleksid ka edaspidi Soome pääsenud," ütles välisminister Urmas Reinsalu reedesel pressikonverentsil. Reinsalu lisas, et Soome valitsuse liikmeid püüdsid ümber veenda nii tema, sotsiaal- kui peaminister, kuid tulutult.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum