Signe Sillasoo • 19. veebruar kell 12:07
Uudised
Ainult tellijale

2020 kujunes Eesti iduettevõtetele rekordiliseks

Eesti idusektori suurimad tööandjad olid möödunud aasta lõpu seisuga Transferwise. Pildil ettevõtte üks loojatest Kristo Käärmann (keskel valge mütsiga).  Foto: Andras Kralla

Eesti iduettevõtete koondkäive moodustas möödunud aastal 782 miljonit eurot, kasvades aastaga 43%. Vaatamata globaalsele koroonakriisile kasvatasid Eesti iduettevõtted nii kaasatud investeeringute mahtu kui ka töötajate arvu ja tasutud riigimakse.

Startup Estonia juhi Eve Peetersoni sõnul oli möödunud aasta Eesti iduettevõtete jaoks erakordne. “Möödunud aastal kaasasid Eesti iduettevõtted rekordmahus investeeringuid, kokku üle 440 miljoni euro ning kasvas ka investeeringuid kaasanud iduettevõtete arv. Kohalike iduettevõtete küpsust ja atraktiivsust tõestas ilmekalt ka seitsme ettevõtte müük, kus silma paistab Pipedrive, kellest sai Eesti uus ükssarvik ehk ettevõtte, mille väärtus ületab investorite silmis miljard dollarit," sõnas ta.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum