Äripäeva valimispäevik • 3. veebruar 2015 • 1 min
Jaga lugu:

Kes juhib Taavi Rõivast?

ÄP valimispäevik.  Foto: Anti Veermaa

Küsimusest, kes juhib Taavi Rõivast, on lõpuks kujunemas valimisdebati osa.

Pole kaugeltki esimene kord, kui avalikult kaheldakse Reformierakonna liikmete, eeskätt peaminister Taavi Rõivase sõltumatuses. Äripäev on varem kirjutanud, et Reformierakonna mõjukaim liige on Rain Rosimannus. Just tema oli taas võtmerollis, kui mullu kevadel pandi kokku Reformierakonna ja sotside valitsus ning toodi peaministriks Rõivas. Tõsi, Rosimannus ise on öelnud, et täitis vaid vallakirjutaja rolli.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser nimetas aga esmaspäeval saadetud kirjas parteikaaslastele Reformierakonna tegelikuks juhiks Kristen Michalit. Michal oma avalikus vastuses ei eitanud, et on mõjukas poliitik, kelle jõul pandi paika ka näiteks kahe erakonna vaheline koalitsioonileping, mis teatavasti on kujunenud Eesti elu tähtsaimaks dokumendiks.

Aastalõpu intervjuus nimetas Taavi Rõivas samuti kahte inimest oma lähimateks nõuandjateks – oma tütart ja elukaaslast. Kahjuks on keeruline leida kedagi, kes teab kedagi, kes seda ka päriselt usub.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt