Mari Mets • 25. november 2016 kell 13:00

Martin Repinski, see on piinlik

Mari Mets  Foto: Andras Kralla

Keskerakondlane Martin Repinski ei sobi ministriks, leiab ajakirjanik Mari Mets.

Inimene, kes ei suuda vastutada oma kümne töötajaga ettevõtte eest ning tunnistab, et ei tea, mis tema firmas toimub, häbistab ettevõtjaskonda ega sobi vastutama ministrina riigi eest.

Vastne maaeluminister tunnistas täna enda korraldatud pressikonverentsil, et tal pole täielikku ülevaadet talle kuuluvast, paberite järgi ka tema juhitavast Konju Kitsefarm OÜst. Ta ei tea sedagi, kui palju on firmas töötajaid ning kas ja kui palju on neile palka makstud.

Ministril on probleeme mäluga, ta ei suutnud fakte ei kinnitada ega ümber lükata. Ometigi kutsus pressikonverentsi kokku tema ise, seega oleks võinud enne pisut kodutööd teha ning oma enda firmat puudutavad faktid üle vaadata.

Repinski lõi pressikonverentsil sõna otseses mõttes küsijate suu pihta. Ta ei vastanud ajakirjanike küsimustele, nimetades neid liiga ümmargusteks. Ta süüdistas neid hinnangute andmises ja erapoolikuses ning tema ettevõttele liigategemises. Minister ei pidanud paljuks kohaletulnutele öelda, et need ei käitu Eesti riigi huvides, nagu teeb seda tema.

Minister Repinski ei suutnud põhjendada, miks on ta maksnud oma vähestele töötajatele ametlikult miinimumpalgast väiksemat töötasu, kuid kinnitas, et seda ta ei tee, sest see pole legaalne. See viitab sellele, et minister on maksnud oma töötajatele ümbrikupalka. Liiatigi on töötajad Eesti Ekspressile kirjalike tõenditega kinnitanud, et palgaraha sulas kassast võtmine on Repinski farmis tavaline.

Selline inimene ei sobi Eesti Vabariigi ministriks. Hämarad ärikombed, vastutusest kõrvalehiilimine ning ajakirjanike süüdistamine kõik korraga on lihtsalt piinlik.

Hetkel kuum