• Jaga lugu:

  Suur vend Bugatti moodi

  Bugatti "lendavate tohtrite" vastuvõtul.Foto: Bugatti

  Tegeled oma tavaliste multimiljonäri asjadega ja saad ootamatu kõne Bugatti kontorist - sulle teatatakse, et sinu Chironi rehvirõhk on liiga madal. Aga sina, koos oma autoga, asud helistajast 6000 kilomeetri kaugusel, kirjutab The Drive.

  Bugatti telemeetriakarp.Foto: Bugatti
  See pole hüpoteetiline olukord. Just sellist stsenaariumi kirjeldab Bugatti oma telemeetriasüsteemist kõnelevas pressiteates. Ettevõtte sõnul sarnanevad nende reaalajas töötavad telemeetriasüsteemid nendega, mida kasutatakse ka vormel-1 ja teiste autospordisarjade puhul. Telemeetriateenust kasutava Chironi omanik saigi ettevõttest kõne, et tal tasub enne järgmist sõitu rehvidele õhku juurde pumbata.
  Bugatti telemeetriasüsteem on pidevas ühenduses - olenemata sellest, kas auto mootor töötab või mitte. Süsteem monitoorib ja saadab andmeid läbi kohaliku mobiilivõrgu. Jälgimise all on ligi 10 000 autost lähtuvat signaali, alustades mootorist ja ülekandest kuni info- ja meelelahutuskeskuseni välja.
  Niipea, kui süsteem midagi anomaalset tuvastab, jõuab teade sellest Bugatti “lendarstini”. Kolm erimehaanikut on pidevalt saadaval ja kui Chiron keeldub näiteks käivitumast, saadetakse üks neist mõne tunni jooksul autoomaniku juurde. Pärale jõudnud, võtab “lendarst” appi kohalikud tehnikud ja partnerid-remonditöökojad.
  Autot valvavast alumiiniumist “mustast kastist" on kasu muulgi puhul, kui vaid sõiduki tervise hindamisel. See jälgib ka näiteks sõiduki veidrat kasutamist, mis võib viidata auto vargusele. Bugatti jälgimissüsteemid suudavad peatada pättide varguskatseid - isegi kui auto on jõutud veomasina kasti vinnata.
  “Oleme leidnud oma kliendi sõiduki enne, kui varastel on see õnnestunud üle piiri toimetada,” ütles süsteemiarenduse juht Norbert Uffmann. “Bugatti telemeetriasüsteem on justkui meie versioon ühendatud sõidukist - eksklusiivne ja individuaalne kliendi jaoks ning raha ja aega säästev meie arendajatele."
  Bugatti “ühendatud auto” on saadaval juba rohkem kui kümnendi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
FEB sai konkurendi ostuks loa
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.