Andres Haabu • 8. august 2018 kell 12:22

Volkswagen Grupi uued pahandused

Napilt on eelmine suur diiselmootorite heitmeskandaal vaibumas, kui juba kerkib Volkswagen Grupi ette uus suur probleem, kirjutab Briti autoväljaanne Autocar.

Volkswagen Group  

Nimelt puudutab seekordne mure 124 000 elektriautot ja pistikhübriidi, mille laadimissüsteemist on avastatud kantserogeenset metalli, kaadmiumi. Probleem puudutab nii Volkswageni e-Golfi, e-Upi, Golf GTEd ja Passat GTEd kui ka hübriidajamiga Audi ja Porsche mudeleid.

Wirtschaftswoche teatab, et VW sai probleemist aimu 20. juulil ja informeeris kohe ka võime. Laadijates peitub 0,008 grammi kaadmiumi, mis hästi isoleerituna küll kasutajatele ohtu ei kujuta, kuid murekohaks on kemikaali keskkonnamõju pärast sõidukite eluea lõppu.

Nüüd ootab Volkswagen Saksa transpordiameti KBA otsust, kas ettevõttel tuleb kohe 124 000 müüdud sõidukit remondiks tagasi kutsuda.

Hetkel kuum