Juhan Lang • 30. november 2015 kell 8:00

LHV: Silvanot on väga hästi juhitud

Silvano Fashion Grupi pood Milavitsa Kristiine keskuses.  Foto: Meeli Küttim

Arvestades keerukat turukeskkonda, paistab Silvano olevat väga hästi juhitud, kiitsid LHV analüütikud värskeid kvartalitulemusi.

„Ettevõte on parandanud efektiivsust kõrgema brutomarginaali ja väiksemate kulude kaudu, debitoorsed võlgnevused on vägagi kontrolli all, ettevõte on jätkuvalt laenuvaba ning rahapositsioon ületab 20 miljonit eurot,“ märkis LHV vanemanalüütik Joonas Joost.

Silvano kolmanda kvartali puhaskasum kasvas aastatagusega võrreldes 51,3% 5,2 miljonile eurole ning oli oluliselt suurem LHV prognoositud 3,0 miljonist eurost. Paljuski aitas puhaskasumi kasvule kaasa 1,9 miljoni eurone tulu valuutakursi muutustelt, aga ka mullusega võrreldes väiksem tulumaksukulu.

Samuti mõjutas seda Joosti kinnitusel positiivselt ligi 55protsendine ärikasumi kasv, mis saavutati hoolimata 46,5protsendisest käibe kahanemisest tänu paranenud brutokasumlikkusele (48,4% on selle aasta kõrgeim kvartaalne marginaal – toim) ning väiksematele müügi- ja administratiivkuludele.

Hetkel kuum