2015 oli taastuvenergia jaoks rekordaasta

29. veebruar 2016, 19:55
Tuulik.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160229/BORS/160229765/AR/0/AR-160229765.jpg

Ülemaailmne investeeringute maht taastuvenergiasse oli eelmisel aastal 367 miljardit dollarit, mis ületas prognoose, selgub Clean Energy Canada raportist.

Nafta järsk hinnalangus on tekitanud muret, et taastuvenergia ei ole investorite ja ettevõtete jaoks enam niivõrd atraktiivne. Raportist aga selgub, et taastuvenergiasse investeeriti isegi rohkem kui fossiilkütustesse (fossiilkütustesse investeeriti kokku 253 miljardit dollarit).

„2015. aastal investeeriti taastuvenergiasse üle ühe kolmandiku triljonist dollarist – see on suur raha ja see on uus rekord. Seda vaatamata asjaolule, et fossiilsete kütuste hind ja konkurentsivõime on paranenud,“ ütles Clean Energy Canada tegevdirektor Merran Smith.

„Taastuvenergia tootmiskulud jätkavad langust. Küte – päike, tuul ja vesi – on aga tasuta,“ lisas Smith.

Tundub, et taastuvenergia on muutumas järjest populaarsemaks. Raport teeb kindlasti head meelt ka eelmisel aastal toimunud Pariisi kliimakonverentsil osalenutele. Konverentsil leppisid 195 riiki kokku, üleilme kliima soojenemine peatatakse võrreldes tööstusrevolutsiooni eelse tasemega vähem kui 2 kraadi juures.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    29. February 2016, 19:55
    Otsi:

    Ava täpsem otsing