Rainer Saad • 14. oktoober 2016 kell 8:15

Eksperdid soovitavad aasta ime-IPOst eemale hoida

Börs  Foto: epa

Hongkongi ehitusfirma Luen Wong Group Holdingsi aktsia on sel aastal pärast börsidebüüti tõusnud 6000%, kuid analüütikud soovitavad sellest eemale hoida.

Aprillis toimus Luen Wong Group Holdingsi aktsiate avalik esmaemissioon (IPO) ning esimesel päeval tõusis aktsiahind 1438%. Ettevõte, mille eelmise aasta käive oli 41 miljonit dollarit ja kasum 1,1 miljonit dollarit, on nüüd 2,9 miljardi dollarilise turuväärtusega, kirjutas Bloomberg.

„Mina soovitan väikeinvestoritel sellest eemale hoida,“ ütles Hongkongi maaklerfirma Geo Securities’i juht Francis Lun.

Aktsia äkilise tõusu taga võib olla asjaolu, et sel on liiga väike kauplemiskäive. 96% aktsiapakist kuulub paarikümnele investorile. Hongkongi finantsturgude regulaatori SFC teatel on aktsia päevane kauplemismaht umbes miljon aktsiat, samas kui kogu aktsiapaki suurus on 312 miljonit aktsiat. „See võib tähendada, et aktsiahinnaga on lihtne teha äärmuslikke liikumisi,“ hoiatas regulaator.

SFC juht Ashley Alder ütles juunis peetud kõnes, et Hongkongi börsiga tehakse koostööd ning luubi alla on võetud väikefirmade aktsiahinna volatiilsus. „Meile valmistab suurt muret selline aktsiahindade kõikumine,“ ütles ta.

Ample Capitali fondijuht Alex Wong ütles, et Luen Wongi praegune aktsiahind pole ennast õigustanud.

Hetkel kuum