4. november 2016 kell 9:00

Merko Ehitus Eesti saab uue juhi

Merko Ehitus Eesti teeb juhtkonnas muudatusi.  Foto: Raul Mee

Merko Ehitus Eesti vahetab alates 14. novembrist välja juhatuse esimehe.

Senise juhatuse esimehe Tiit Robeni asemel asub ametisse Keit Paal. „Tiit on juhtinud Merko Ehitus Eestit ning varasemalt ka kogu kontserni üle kaheksa aasta ning seda Merko jaoks väga keerulistel aegadel,“ sõnas AS Merko Ehitus kontserni juhatuse esimees Andres Trink. „Sellest tulenevalt on tema panust ettevõttesse raske ülehinnata, Tiidu juhtimisel on üles ehitatud väga professionaalne ja ühtehoidev meeskond, mille tulemusel on Merko aastaid olnud Eesti ehitusturu liider,“ lisas ta.

Trink tundus heameelt, et uus juht tuleb ehitusettevõtte seest. „Keit Paali juhtimisel on Merko üldehituse valdkonnas juba toimunud kiire ehitusprotsesside ja tehnoloogiline areng, mida ta uuel positsioonil saab viia kogu ettevõtte ja kõikide valdkondade tasemele,“ selgitas ta.

„Tänan Merko juhtkonda usalduse eest, mul on au ja suur väljakutse Eesti ehitusturu liidri juhtimise teatepulk üle võtta,“ sõnas Paal. „Võtan eesmärgiks suunata ettevõtet rakendama julgemalt kaasaegseid lahendusi ning olen veendunud, et Merko professionaalse kollektiiviga suudame need ka ellu viia,“ märkis ta.

Alates 14. novembrist vastutab AS Merko Ehitus Eesti juhatuse esimees Keit Paal ettevõtte üldjuhtimise ning insenerehituse valdkonna eest. Jaan Mäe juhib üldehitusvaldkonda ning elamuehituse ja kinnisvaravaldkonda, Veljo Viitmann ehituse ettevalmistust ning Alar Lagus finantsvaldkonda.

Roben liitus Merkoga 1998. aastal projektijuhina, aastatel 2008–2012 oli ta AS Merko Ehitus juhatuse esimees ning alates 2012. aasta jaanuarist AS Merko Ehitus Eesti juhatuse esimees.

Paal on töötanud ehitusvaldkonnas ligikaudu 20 aastat. Alates 2014. aastast on ta juhtinud Merko Ehitus Eesti üldehituse valdkonda, kus tema juhtimisel on võetud kasutusel mudelprojekteerimine. Varasemalt on Keit Paal töötanud Merkos aastatel 2002–2011 objektijuhi, projektijuhi ja projektidirektorina ning 2011–2014 töötas ta Skanskas valdkonna juhina. Tema suuremate ehitusobjektide hulka kuuluvad Viru Keskus, Tallinna Ülikooli BMFi hoone, Porkuni kool ja Viimsi lasteaed-algkool, Veerenni ärihoone ning Viru vangla ja arestimaja.

Hetkel kuum