Mait Kraun • 9. november 2016 kell 10:45

Jeffries: Trumpi võit mõjub USA majandusele hästi

USA presidendivalimised.  Foto: EPA

Globaalse investeerimispanga Jeffries aktsiaturgude peastrateeg Sean Darby ütles, et Donald Trumpi võit mõjub USA majandusele hästi, sest ettevõtte tulumaksu vähendatakse ning dollar odavneb, mis on abiks eksportijatele.

„USA aktsiad on surve all, aga abi võib tulla odavnevast dollarist, sest ettevõtete käibest tuleb 35–40 protsenti välismaalt,“ ütles ta.

Ta tõi ka välja, et Trump toetab ettevõtte tulumaksu vähendamist. „Maksudelt säästetav raha kulutatakse ära. Tööjõu suhe kapitali hakkab tõenäoliselt kasvama ja see on tarbimiskulutusi silmas pidades hea uudis.“

Kui uus president hakkab kaubanduslepinguid ümber tegema, siis peaks materjalisektor sellest kasu saama. Samuti peaks kallinema tervishoiusektori aktsiad, sest enam ei kardeta Hillary Clintoni sõda ravimifirmade vastu. Ta lisas, et Jeffries on nüüd transpordisektori suhtes positiivne, sest majanduse väljavaade paraneb.

Darby ütles, et Trumpi võidu pärast ei jäta Föderaalreserv detsembris intresse tõstmata ja see peaks muutma turud stabiilsemaks.

Hetkel kuum