Olavi Teppan • 16. jaanuar 2017 kell 19:05

Londoni börsi tõusutee katkes

Londoni börs.  Foto: Reuters/Scanpix

Suurbritannia aktsiad lõpetasid tänase börsipäeva kerges miinuses ja nii sai läbi 14 päeva järjest kestnud tõususeeria, mis oli viinud FTSE 100 indeksi rekordkõrguseni. Autotootjad ja pangad vedasid allapoole ks teisi Euroopa aktsiaturge.

„Põhiküsimusena vaevab maailma turge praegu see, mis suuna võtab Brexit,“ kommenteeris aktsiaturgude ja Briti naela tänast langust MarketWatchi vahendusel investeerimisfirma ADS Securities müügijuht Remo Fritschi.

Briti pankade aktsiate hinnad langesid kartusest, et Brexiti järel võib kaduda nende ligipääs Euroopa turule. Saksa autotootjate aktsiad odavnesid, kui USA valitud president Donald Trump rääkis tollitariifide võimalikust kehtestamisest. Börsiindeks FTSE 100 langes täna 0,15%, Frankfurdi börsiindeks DAX 30 vajus 0,64%.

USA börs on tänasel riigipühal suletud, kuid futuuride turul kaubeldakse tulemuste hooaja ja uue presidendi ametisseastmise ootuses samuti reedestest sulgemishindadest madalamal.

Hetkel kuum