Mait Kraun • 25. jaanuar 2017 kell 13:15

Apple'i aktsia käitub veidralt

Apple'i aktsia hind näib liikumatu.  Foto: EPA

Tundub, et Apple’i aktsia hind on kleebitud 120 dollari taseme külge, kirjutab CNBC.

Aktsia pole viimase 11 kauplemispäeva jooksul 120 dollari tasemest üle 1 protsendi kaugemale liikunud. Viimase kuu jooksul on hind sulgunud sellest hinnast vähem kui 0,2 protsendi kaugusel. Kahel kauplemispäeval oli Apple’i aktsia hind turgude sulgumisel täpselt 120,00 dollarit.

Aktsia ei langenud ka neljapäeval, mil Barclaysi panga analüütik Mark Moskowitz vähendas Apple’i hinnasihti. „Ettevõtte tulemuste taastumine võib kujuneda vaevumärgatavaks, sest ei ole midagi, mis Apple’i liikuma lükkaks,“ ütles Moskowitz. Apple’i aktsia kukkus samal päeval vaid 0,09 protsenti.

Osaliselt peegeldab Apple turu üldist stagnatsiooni. S&P 500 indeks on sellel kuul kõikunud vaid 1,8protsendi ulatuses. Aga 120 dollari tase on mingil määral eriline.

Eelmisel nädalal aegus suur hulk Apple’i aktsiaoptsioone ja nende kõige populaarsem täitmishind oli (strike price) 120 dollarit. Optsioonide suur maht kipub aktsia hinda täitmishinna lähedal hoidma. See seletab ka asjaolu, miks aktsia reedel täpselt 120,00 dollaril sulgus.

„Sellel tasemel on nii ostjate kui ka müüjate sissevool,“ ütles investeerimisfirma AlphaSharki kaupleja Andrew Keene. „Tulemuste hooaeg peaks nüüd hinda rohkem liikuma panema.“ 

Apple'i aktsiahind viimasel kuul  Foto: Miguel Alvarez/Bloomberg
Hetkel kuum