Mait Kraun • 7. veebruar 2017 kell 12:09

General Motors ületas prognoose

General Motors loodab Indiast kasvumootorit.  Foto: EPA

General Motors teatas täna oma neljanda kvartali tulemused, mis ületasid analüütikute ootusi, vahendab CNBC.

Autotootja kasum aktsia kohta ulatus neljandas kvartalis 1,28 dollarini (ühekordsed tulud on välja arvatud). Käive oli 43,91 miljardit dollarit. Wall Streeti analüütikud prognoosisid 1,17 dollari suurust kasumit, käibeks prognoositi 41,53 miljardit. Müük oli tugev nii USAs kui ka Hiinas.

Kui arvestada üldist autode müüki, siis ei ole tugevad tulemused siiski üllatavad. Eriti General Motorsi puhul, mille kõige kasumlikumad sõidukid on veoautod ja sportmaasturid.

Puhaskasum langes aga 1,19 dollarini aktsia kohta. Osaliselt oli see tingitud valuuta kõikumisest saadud 500 miljoni dollari suurusest kahjumist. Ettevõte prognoosib, et 2017. aastal suureneb kasum vähe või jääb samaks.

Hetkel kuum