Liina Laks • 21 veebruar 2017

Madalad intressid panevad sakslased dividendifondi investeerima

Frankfurdi börs  Foto: Bloomberg

Saksamaa DZ Banki analüütiku Michael Bissingeri sõnul jagatakse sel aastal Saksa ettevõttete investorite vahel ära 43 miljardit eurot. See tähendab, et aastaga loodetakse pea 10protsendist dividendide kasvu.

Michael Bissingeri hinnangul on majanduskliima Saksamaal hea ning sel aastal võib arvestada positiivsete trendidega. Eelkõige kasvatavad Saksa ettevõtted oma kasumit arenevates riikides toimuva majanduse elavnemise kaudu, kirjutab Frankfurter Allegemeine Zeitung (FAZ).

Kuid Michael Bissingeri sõnul soovivad investorid juba mitu aastat oma raha eelkõige dividendifondidesse paigutada. Samas nendib Morningstari analüütik Ali Masrawah, et dividend pole sama, mis intress, iseäranis seetõttu, et aktsiakursid võivad olla vägagi volatiilsed. Kui aga igal aastal kasumi väljavõtmise asemel raha aina uuesti dividendifondi investeerida, võib tema hinnangul kopsaka intressi teenida.

Samuti on Saksamaal populaarsust kogunud üks hegde-fondi variante, mida kutsutakse nimega Liquid Alternatives – nende arv on viimase viie aastaga Saksamaal FAZi andmetel 700-le kahekordistunud. Samas hoiatavad eksperdid, et nende kasutamine võib olla investorile vägagi riskantne.

Hetkel kuum