Liina Laks • 10 märts 2017

Välisinvestorid jooksevad Türgi aktsiatele tormi

Türgi president Erdogan 2013. aastal uut Istanbuli börsi avamas.  Foto: EPA

Türgi poliitiline ebastabiilsus investoreid ei heiduta, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

Väismaised investorid on hakanud Türgi aktsiatesse suuri summasid investeerima. Uudisteagentuuri andmetel on aasta algusest saati investeeritud Türgi aktsiatesse ligikaudu 1,1 miljardit dollarit välisraha, mis on viinud Türgi indeksi 2013. mai rekordtasemele. Ka investeerimiskiirus on märkimisväärne: Bloombergi analüütikute hinnangul kümne aasta rekordtasemel.

Poliitiline olukord on Türgis praegu keeruline, sest Bloombergi andmetel arutavad poliitilised parteid, kas tasuks lubada referendumit, kus otsusataks president Tayyip Erdogani võimuvolituste laiendamise üle.

Hetkel kuum