Liina Laks • 12. aprill 2017 kell 14:00

United Airlinesi video kergendas Warren Buffetti portfelli

Berkshire Hatahway juht Warren Buffett.  Foto: Bloomberg

Üleeile jõudis avalikkusse video, milles USA lennufirma töötajad ülebroneeritud lennult reisijat välja tirivad. See pani firma aktsia kukkuma ja tekitas ka Warren Buffetti prortfelli korraliku augu, kirjutab finanzen.net.

Saksa uudisteprotaali andmetel oli USA staarinvestor aastaid lennufirmade aktsiate suhtes skeptiline. “Halb äri on selline, mis kasvab kiiresti, vajab kasvuks palju kapitali ning toodab ainult vähe või üldse mitte kasumit. Mõelge lennundusele,” on Warren Buffett kunagi öelnud.

Kuid 2016. aasta lõpus otsustas Buffett osta suure hulga lennuettevõtete aktsiaid. Portfelli leidsid tee ka United Continentali aktsiad – tegu on United Airlinesi emafirmaga.

United Airlinesi reisija väljaviskamisaktsioon läks ettevõttele börsil kalliks maksma: aktsia kukkus 1,13 protsenti ehk 81 sendi jagu. Finanzen.net andmetel ostis Buffett 2016. aasta lõpus Continentali aktsiaid veel juurdegi, nii et tal oli neid protfellis 9,2 protsenti ehk 28,95 miljonit aktsiat. Teisipäevase aktsiakukkumisega kaotas Bufffett finanznen.net arvutuste järgi 23 miljonit dollarit. Vahepeal jõudis miinus isegi 90 miljoni dollarile.

Samas võib eeldada, et aktsia kurss aja jooksul taastub – Euroopas kaubeldav aktsia tõusis juba täna ligi kaks protsenti.

Hetkel kuum